Over mij…

Mijn naam is Esther

De betekenis van mijn naam is ‘Ster’. Ik laat graag mijn lichtpuntje schijnen in de zoektocht naar evenwicht.

Coachpraktijk Evenwicht

Mijn coachpraktijk Evenwicht is gegroeid vanuit werkzaamheden die mij in het verleden hebben gevormd tot de coach die ik nu ben. Ik ben verpleegkundige geweest en heb vervolgens mijn muziekstudie vervolgd en afgerond met het behalen van mijn Bachelor diploma hoofdvak viool. Deze combinatie bracht mij ertoe naast mijn lespraktijk een coachpraktijk te starten voor musici met fysieke en mentale klachten. Om musici mentaal en fysiek te kunnen helpen ben ik getraind om lichaamstaal te kunnen lezen. Blokkades in bewegingspatronen merk ik met mijn waarnemings- en analytische vermogen op. Het is gebleken dat in een coachgesprek het waarnemen van lichaamstaal een extra dimensie geeft aan een coaching sessie. Het lichaam vertelt soms meer dan woorden zeggen. De toonhoogte van de stem laat soms meer horen dan er gezegd kan worden. Het is mijn tweede natuur geworden om fijn besnaard te zijn en af te stemmen.

Niet musici deden steeds vaker een beroep op mij vanwege mijn coachvaardigheden. De post hbo-opleiding tot professioneel coach werd een logisch vervolg om mijn praktijk breder in het veld te trekken.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke groei en ontwikkeling fascineert mij. Dit maakt dat mijn eigen persoonlijke ontwikkeling in “top of the list” blijft staan.

In mijn persoonlijke ontwikkeling ontdekte ik dat evenwicht geen staat is van zijn maar één van beweging. Mijn overlevingsmechanisme vertelde mij dat door mentaal sterk te zijn ik mij evenwichtig zou voelen. Ik wilde deze  “schijn evenwichtigheid en innerlijke rust” niet graag opgeven. Uit mijn comfortzone stappen betekende onrust, onbalans voelen, een niet weten waar ik uit zou komen. De keerzijde van dit mechanisme was dat ik mij minder bewust was van mijn diepere verlangens en behoeften. Verlangens en behoeften die zich niet lieten wegdrukken. Gelukkig maar.

Het zoeken naar evenwicht is een boeiend proces.

Eén van mijn uitingen daarvan is te zien in het stapelen van stenen in de natuur. Een aanrader voor iedereen. De balans voelen, het centrum van de kracht ervaren waardoor evenwicht ontstaat is een magisch gevoel.

Ik heb het gevoel van onevenwichtigheid leren omarmen. Ik ben ermee gaan spelen en ging op ontdekkingstocht in mijzelf. Ik ontdekte dat ik meer evenwicht ervaar als ik uit evenwicht ben geweest. Juist in deze beweging ontstaat mijn persoonlijke groei.

Een nieuw evenwicht komt ervoor in de plaats. Voor mij ligt een pallet aan keuzemogelijkheden. Ik kan mijn stenen zogezegd steeds opnieuw en anders stapelen. Het brengt mij energie en levenslust.

Eigen ontwikkeling en begeleiding

In het coach vak heb ik voor mijn eigen ontwikkeling begeleiding gekregen door:

  • Dans- en bewegingstherapie, om lichamelijk te leren uiten wat van binnen werd gevoeld.
  • Paarden coaching, retraites met paarden en een intensieve training in het zuiden van Frankrijk bracht mij bewustwording en inzicht in mijn eigen processen.
  • Familieopstellingen leerden mij mijn eigen systeem te herkennen en doorzien.
  • Regelmatige intervisies met collega’s houden mij scherp in mijn persoonlijk functioneren als coach.

Als coach zal ik jou graag begeleiden op jouw pad van persoonlijke groei en ontwikkeling. Vanuit jouw authentieke kern, jouw innerlijke kracht zul jij antwoorden vinden op vragen die voor jou op dit moment spelen. Daar kun je op vertrouwen.

 

Ik nodig je graag uit voor een gesprek.

Contact

Locatie

Zevenhuizen (ZH)