Coaching 

Vind je in gesprek gaan met een coach een spannende stap?

Je probeert verder te komen met wat jou bezig houdt. Je vraagt je af waarom jij alleen deze klus niet kan klaren? Waarom zou jij een coach nodig zou hebben? In gesprek gaan met een coach betekent niet dat jij hulp nodig hebt. Dat jij het alleen niet redt. Het betekent wel dat jij proactief de verantwoording over je leven neemt en samen met je coach wil onderzoeken wat maakt dat jij belemmeringen ervaart. In hoe jij jezelf ziet, in wat je kan en in wat jij wilt.

Een sportcoach kijkt naar hoe jij beweegt. Hoe jij jezelf fysiek belast. De coach ziet jou en helpt jou met minder energie meer resultaat te behalen. Hij stimuleert jou het beste uit jezelf te halen.

Een coach voor jouw mentale vraagstuk en gezondheid doet niet zoveel anders. Je wordt gezien en gehoord. Je coach hoort en ziet hoe jij jezelf, mentaal en als gevolg ook fysiek, belast. Jouw belemmerende gedachtenpatronen en overtuigingen beïnvloeden jouw emoties en keuzes. Je coach stimuleert jou de regie over je leven te (her)pakken. Zowel mentaal als fysiek. Het doel is dat jij met jezelf in evenwicht komt.

Zonder spiegel weet jij niet hoe je eruit ziet.

Het is moeilijk om naar jezelf te kijken en met jezelf aan de slag te gaan. Ik hou je als coach graag de spiegel voor, zodat jij jezelf kunt zien. Je bent zoals je bent. Je hoeft niet meer te worden dan je al bent. Wel kun je door bewustwording meer inzicht krijgen in: wie jij bent, wat je kan en wat je wilt. Met antwoorden op die vragen (her)pak jij de regie over jouw eigen leven en bepaal jij jouw keuzes.

De antwoorden komen uit jou. Je weet het zelf. Daarvoor heb jij geen coach nodig. Om bij die antwoorden te komen heb je wel een coach nodig. Een coach die luistert en vragen stelt. Goede vragen stelt, op het juiste moment. Dat vraagt van jouw coach luistervaardigheid en afstemming. Vanuit een goede verbinding zal jij naar jezelf kunnen kijken.

Je hoeft niet bang te zijn om in de spiegel te kijken. Je ziet wat je al weet. Je wordt uitgedaagd met blikverruiming naar jezelf te kijken. Daardoor krijg jij inzicht in wie jij bent, waar je voor staat en welke keuzes jij wilt maken. Keuzemogelijkheden brengen jou niet langer in de war. Je kiest vanuit het verlangen in je hart. Jij weet wat bij jou hoort en wat niet. En weet je het even niet? Jij hebt geleerd wat het is om met jezelf af te stemmen. Hoe jij jouw evenwicht kunt herstellen. Jouw energie stroomt weer vrij! Mooi toch?

 

Gun jezelf dit cadeau!

Wie ben ik /
Identiteit

Een man vroeg eens aan een kleine jongen: Wat wil jij later worden? Het jongetje gaf als antwoord: Ik ben al Patrick. Voor de jongen was het geen vraag. Voor de man een levensles.

Wat kan ik /
Keuzestress

Wat bepaald jouw keuze? Word je overspoeld door gedachten en zie je door het bos de bomen niet meer?
Je weegt af wat je mogelijkheden zijn. Wat kan ik wel en wat kan ik niet.

Wat wil ik /
Grenzen stellen

Wanneer ja zeggen geen bewuste keuze meer is. Wat brengt jou uit je evenwicht? Zeg je vaak ja op een verzoek terwijl je diep van binnen liever nee zou zeggen? Herken je dat?

Contact

Locatie

Zevenhuizen (ZH)